Spletstival 2019/20

SVŠGUGL SPLETSTIVAL 2019/20

Istega dne, ko so maturanti in maturantke sedli za šolske klopi, medtem ko dijaki prvih, drugih in tretjih letnikov ostajajo doma, so se odločili narediti gledališko-filmsko gesto. Prvič v zgodovini SVŠGUGL, filmske in gledališke smeri, predstavljamo ustvarjalno delo dijakov in dijakinj prvih, drugih in tretjih letnikov na spletu v svojem slogu na prvem spletnem festivalu, ki je potekal med 18. in 21. majem 2020 na spletni strani  https://www.svsgugl.si/e-festival/. Gre za prvi tovrstni pregled ustvarjalnosti v času samoizolacije in hkrati za prelomno predvajanje z možnostjo diskusije po vsakem festivalskem dnevu. Nova realnost izolacije, karantene, spremenjenih pogojev in načinov delovanja, predvsem kolektivnega sodelovanja kot temeljne značilnosti vseh področij gledališkega in filmskega ustvarjanja, je prinesla tudi inovativne in zabavne načine samoprodukcije.

Vsak od mentorjev in mentoric ter dijakov in dijakinj je postavil svoj košček ustvarjalnega mozaika, ki skupaj in vsak zase, tvori živahen preplet individualnih govoric, praks in postopkov z grenko-sladkim priokusom, predvsem pa z dobro mero humorja.

In v tovrstnih okoliščinah so v štiri festivalske dni strnjene vsebine, ki so vsem znane, a hkrati na novo zarisane, izrisane, odigrane, posnete, odbite, odpete … Hamletovski biti ali ne biti se tako skozi SVŠGUGL SPLETSTIVAL pretvarja v zapoved, poglejmo vse, kar nam lahko situacija Covid-19 ponudi! Pri ustvarjanju festivala sodelujemo dijaki in dijakinje filmsko-gledališke smeri od prvega do tretjega letnika SVŠGUGL in celotni aktiv profesorjev in profesoric, zato gre za izjemno obliko sodelovanja – v izjemno nenavadnem času.

SVSGUGL SPLETSTIVAL PROGRAM

Trailer:

Videi nastali v okviru dela dijakov in dijakinj pri predmetih DGD, IMPRO, VIF, VFD, UGIB, ZGD in ZTDG programa umetniška gimnazija, dramsko-gledališka smer, SVŠGL (2012-2018):

Dogodki:

  • VŠEČKI / I LIKE / YOU LIKE (3. letnik) – spodaj
  • HAMLET RECIKLIRANO ON-LINE (1. letnik) – spodaj
  • TRIKO – ni objavljeno
  • FILMSKI ABONMA: NA KRATKO (2. letnik), Dokumentarni filmi o samoizolaciji (3. letnik), Obtožujem (3. letnik) – glej na tej povezavi

 
Dostopnost