Plesno področje

Vsako šolsko leto dijaki umetniške gimnazije – plesna smer, modul sodobni ples v okviru strokovnih predmetov (sodobne plesne tehnike, balet, kompozicija plesa, zgodovina plesa in odrske umetnosti) pripravijo letne produkcije. Dijaki 1. in 2. letnikov svoj napredek predstavijo s produkcijo z naslovom Prikaz. Dijaki 3. in 4. letnikov pa pripravijo tako imenovano Pred-premiero, dogodek, ki zaznamuje čas tik pred zaključkom šolanja na SVŠGUGL. Dijaki 4. letnikov izvedejo še Večer solov, kjer širši publiki predstavijo svoje avtorske maturitetne solo nastope.

 Na umetniški gimnaziji – plesna smer, modul sodobni ples se poleg letnih produkcij veliko dogaja! Dijaki sodelujejo na plesnih srečanjih, tekmovanjih – na državni in mednarodni ravni, festivalih in revijah ter sodelujejo z drugimi šolami v Sloveniji in tujini (Duncan Center iz Prage, Šola Ane Maletić iz Zagreba, Lycée François 1ier iz Le Havra, Association Colline iz Istresa, De Kunsthumaniora Hedendaagse Dans iz Antwerpna  in druge). 

Dijaki in dijakinje redno ustvarjajo in nastopajo v okviru šolskih prireditev, kjer sodelujejo z drugimi umetniškimi programi gimnazije, splošne gimnazije in predšolske vzgoje. Dijaki se redno udeležujejo šolskih ekskurzij v tujino, kjer si tako ogledajo znamenitosti kot tudi pridobijo in spoznajo različne študijske primere in programe plesnih akademij po Evropi. 

 

Tema in variacija

 

 


 

ARHIV PRODUKCIJ UMETNIŠKE GIMNAZIJE, SMER SODOBNI PLES

Pleši z mano – 18.2.2015

Nevidno telo prostora – 12. 3. 2014

Svet v človeku – 26. 2. 2014

Lastna soba 3. in 4. – 21. marec 2013

Lastna soba 1. in 2. – 11. in 12. april 2013

Avantgarda – 5. april 2012

Nostalgija Nostalgije – 5. in 7. marec 2011

 

Praktikum sodobne plesne umetnosti

Nastop na festivalu Fronta v Murski Soboti (27. 8. – 30. 8. 2014)

Projekt izmenjave – konservatorij Duncan Center iz Prage

Nastop na festivalu Transgeneracije 2014

 

 

 

 

Dostopnost