Entropija

Pred-premiera’ 18: Entropija

Nastopa 83 dijakinj in dijakov 1., 2., 3. in 4. letnika umetniške gimnazije, smer sodobni ples

Priprava produkcije – učitelji plesnega aktiva: Maja Delak, Mojca Dimec, Martina Dobaj, Nina Fajdiga, Andreja Kopač, Vita Osojnik, Sinja Ožbolt, Petra Pikalo, Andreja Rauch Podrzavnik, Špela Repar, Dušan Teropšič, Nataša Tovirac, Urška Vohar, Aja Zupanec

Glasba: Matjaž Predanič, Luka Prinčič

Dramaturgija: Maja Delak

Kostumografija: Urška Recer

Oblikovanje svetlobe: Urška Vohar

Scenski elementi: Irena Pivka

Tehnično vodstvo: Marko Levičnik

Kamera: Ana Čigon in dijaki in dijakinje 3.G, ki so obiskovali video-filmsko delavnico

Montaža trilerja: Nika Autor Gledališki list: Andreja Kopač

Fotografija: SŠOF, Nada Žgank

Oblikovanje frizur: Srednja frizerska šola Ljubljana

Oblikovanje tiskovin: Tanja Radež Zahvala: Nataša Zupančič, Petra Vignjević, Petra Županič

Produkcija: SVŠGL, ravnatelj Alojz Pluško, 2018

 

 

V ponedeljek 23. 4. 2018 se je s podelitvijo priznanj najboljšim v Cankarjevem domu zaključil festival sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije 2018. SVŠGUGL je bila ponovno šola z največjim številom priznanj. Za podorčje PLES je SVŠGUGL prejela nagrado

  • plesna predstava Entropija (nastopajo dijakinje in dijaki 1., 2., 3. in 4. letnika umetniške gimnazije, smer sodobni ples; mentorji: Nataša Tovirac, Petra Pikalo, Urška Vohar, Aja Zupanec, Mojca Dimec, Sinja Ožbolt, Dušan Teropšič, Andreja Rauch Podrzavnik, Nina Fajdiga, Petra Pikalo, Maja Delak)

Žirantka Meta Lavrič je zapisala:

Celovečerna predstava Entropija Srednje vzgojiteljske šole in gimnazije Ljubljana je prepričala s celostnim pristopom k obravnavani naslovni temi in odlično produkcijo.

Kljub razlikam v kakovosti posameznih izvajalcev so mladi plesalci učinkovito predstavili svoje delo ter tako na ravni kolektiva kot na individualni ravni gledalcem ponudili večplasten plesni večer. Z živahno interakcijo zvoka, giba, svetlobe in misli so se v zelo raznovrstnih fragmentih poigravali z različnimi fizikalnimi entitetami in jih izvrstno pretvorili v jezik giba. Predstavi je uspelo z gibalnimi predstavitvami sil, različnih vrst energije in zakonitosti zanimivo in privlačno odstreti fizikalni pojem entropije.

SVŠGUGL je na Transgeneracijah prejla še nagrado na področju STRIPa in 3 nagrade na področju VIDEO / FILM.

 

Dostopnost