MULTIMEDIJE

MODUL MULTIMEDIJE

Minimalni standardi znanja – MME

Dijakinje in dijaki programa predšolska vzgoja lahko v četrtem letniku izberejo modul multimedije pri katerem se med drugim učijo osnov snemanja, montaže in osnov stop-motion animacije. Spodaj si lahko ogledate več avtorskih kratkih filmov, ki so jih pri multimediji posnele dijakinje in dijaki 4. letnikov predšolske vzgoje.

Modul uči mag. Ana Čigon

2014/2015

Tudi dijakinje letošnjih 4. letnikov predšolske vzgoje, ki so obiskovale modul multimedije so bile pri delu zelo uspešne. Spodaj si lahko ogledate tri nove avtorske kratke filme, ki so jih dijakinjezasnovale,  posnele in zmontirale.

BALON

Avtorice: Špela Šivic, Eva Zor, Klavdija Jerovšek, Eva Bohinc, Irena Rupar, Andreja Vidergar in Janja Antič

DENARNICA

Avtorice: Ana Vidmar, Lara Žvokelj, Tjaša Vadnau, Robin Gajić in Neža Kompara

SENDVIČ

Avtorstvo: Urška Gutnik, Zala Dolničar, Maruša Klančar, Patricija Šlajpah, Ana Vidmar, Eva Bohinc, Janja Antič, Andreja Vidergar in Lea Sedmak

2013/2014

Filmček Mene lulat

Avtorstvo: Manca Virant, Dominik Maričič, Nick Nared
Filmček so dijaki prijavili na Festivalu mladinske filmske ustvarjalnosti Videomanija in se z njim uvrstili v finalni izbor.

Vaj v stop-motion animaciji

Avtorstvo: Ana Gregorčič, Dominik Maričič, Lara Jama, Neli Vajda, Tania Hriberšek.

Dijakinje in dijaki pri predmetu multimedije uporabljajo tudi tablice. Vaja v stop-motion animaciji je nastala s pomočjo brezplačne android aplikacije, ki jo lahko dijaki uporabljajo tudi na svojih telefonih. Stop-motion animacija je primerna tudi za predšolske otroke.


youtube Zbirka youtube videov SVŠGL 

Dostopnost