Vpis v študijsko leto 2020/2021

Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za šolsko leto 2022/2023 bo objavljen 30. 1. 2022.  Kandidati se prijavijo za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v skladu z roki in na način, določenim v Razpisu za vpis na spletnem portalu eVŠ.

Rokovnik poteka vpisa za študijsko leto 2022/2023 (datumski razpored prijavnega in vpisnega postopka) je dostopen TUKAJ.

Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/2023 – Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza na Primorskem, Univerza v Novi Gorici, javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi je dostopen na spletnem portalu eVŠ.

Dokument z informacijami glede možnosti vpisa na univerzitetne programe z opravljenim izpitom splošne mature  za šolsko leto 2019/2020 (februar 2019) je dostopne TUKAJ.

Informacije za dijake programov Gimnazija in Umetniška gimnazija glede mature in glede vpisa (2022/2023) so dostopne (januar 2020) TUKAJ.

Informacije za dijake programa Predšolska vzgoja glede poklicne mature in glede vpisa (2022/2023) so dostopne (januar 2020) TUKAJ.

Informacije glede pridobitve statusa kandidata s posebnim statusom so dostopne TUKAJ.

 

Brezplačna mobilna aplikacija eVŠ

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pripravilo brezplačno mobilno aplikacijo eVŠ za Android in iOS, kjer so na enem mestu zbrane pomembnejše informacije s področja visokega šolstva v Sloveniji. Namenjena je dijakom, študentom in ostali zainteresirani javnosti.

Uporabniku mobilna aplikacija eVŠ omogoča:

  • iskanje po zbranih podatkih o visokošolskih zavodih (to so univerze, fakultete, visoke strokovne šole, akademije) in študijskih programih;
  • pregled pomembnih informacij glede pravic študentov in ugodnosti, ki upoštevajo status študenta: štipendije, subvencije za prevoz, prehrano in bivanje, zdravstveno varstvo, študentsko delo;
  • načrtovanje na primer informativnega dne – uporabnik si lahko izriše pot in oceni okvirni čas do izbranega visokošolskega zavoda glede na trenutno lokacijo, ki jo zazna GPS sistem, posamezniku pa prikažejo tudi ostali visokošolski zavodi v bližini;
  • naročanje na opomnik za oddajo prijave za vpis na izbrani prijavni rok ali druge roke v rubriki Pomembni datumi;
  • iskanje lokalov s študentsko prehrano in pregledovanje njihove ponudbe.

Več informacij o mobilni aplikaciji in povezavo na prenos aplikacije najdete na spletnih straneh MIZŠ.

 

Dodatne informacije lahko dobite v šolski svetovalni službi: Bernarda Nemec in Maja Šorli, stavba B, soba B008; Jana Hafner, stavba A, soba 218.

Dostopnost