10 uvrstitev v program in 4 nagrade na festivalu Transgeneracije

05.06.2019

Dijakinje in dijaki SVŠGUGL so se tudi letos s svojimi izdelki predstavili na festivalu sodobnih umetnosti mladih Transgeneracije in na festivalu filmske ustvarjalnost mladih Videomanija. Več o posameznih predstavitvah in nagradah si lahko preberete spodaj.

TRANSGENERACIJE – uvrstitve v program in nagrade

Letos je festival zabeležil rekordno število prijav, na festivalu pa je s svojimi deli sodelovalo več kot 400 izbranih dijakinj in dijakov iz vse Slovenije. Izmed njih so selektorice in selektorji nagradili najboljše. Festivala so se udeležili tudi naši dijaki in dijakinje in tudi letos je bilo kar nekaj projektov nagrajenih. Več o tem si lahko za posamezno področje preberete spodaj.

Video/film

Na področju video/film sta bili izbrani dve videodeli:

  • Popoln dan (Kaja Petrovič, Miha Dragan; Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana; mentor: Darko Sinko)
  • Natas (Lana Arbi, Zala Berk, Tyshea Anai Drab, Neža Flere; Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana; mentorica: Ana Čigon)

Nagrado za najboljšo režijo so prejele_i: Kaja Petrovič, Hana Kalan, Špela Koščak in Miha Dragan za film Popoln dan (mentor Darko Sinko)

Ples

Na področje ples so se uvrstile naslednje predstave:

  • Tok misli (mentorji: Andreja Rauch Podrzavnik, Nina Fajdiga, Aja Zupanec, Maja Delak, Dušan Teropšič
  • 4 MINUTE PO Pleše: Neža Kokalj Mentorica: Andreja Rauch Podrzavnik
  • DUŠIŠ ME Pleše: Neja Veternik Mentorici: Aja Zupanec in Andreja Rauch Podrzavnik
  • PROVOKATIVNI HUDIČ IN KRIVO-NEKRIVO JAGNJE / PREBUJANJE Pleše: Maja Vidic Mentorici: Aja Zupanec in Andreja Podrzavnik
  • ŠE LJUBIJO TAKISTO KOT BI SOVRAŽILI Plešeta: Tjaša Avbreht in Maša Grce Mentorica: Andreja Rauch Podrzavnik
  • F—FASHION Plešeta: Neža Kokalj in Živa Jereb Macur Mentorica: Andreja Rauch Podrzavnik

Nagrado za najboljšo izvedbo je prejela: Maja Vidic za izvedbo plesne miniature Provokativni hudič in krivo-nekrivo jagnje / prebujanje (mentorici Aja Zupanec in Andreja Rauch Podrzavnik)

Nagradi za najboljšo celovečerno predstavo: Tok misli (mentorji: Andreja Rauch Podrzavnik, Nina Fajdiga, Aja Zupanec, Maja Delak, Dušan Teropšič)

Gledališče

Na področje gledališča so se uvrstile predstave:

  • Dobro v zlu, predstava dijakinje Maruša Sirc (3.G)
  • Dnevnik z McGuffinom, mentorji: Mojca Dimec Bogdanovski, Alja Cerar Mihajlović, Maja Delak, Matjaž Predanič

Nagrado za najboljšo predstavo v celoti je prejea predstava: Dnevnik z MacGuffinom (mentorji: Mojca Dimec Bogdanovski, Alja Cerar Mihajlović, Maja Delak, Matjaž Predanič)

Letošnji selektorji so bili: Arjan Pregl za področji likovne umetnosti in stripa, Borut Krajnc in Miha Colner za fotografijo, Tina Poglajen za film/video, Meta Lavrič in Ana Štefanec za sodobni ples ter Jakob Ribič, Katja Markič in Matej Bogataj za gledališče.

 

 
Dostopnost