Uprizoritvene akcije

Student Cuts festival

Performing Actions 2022/Uprizoritvene akcije 2022

Program in urnik festivala Uprizoritvene akcije 2022: Uprizoritvene_akcije_2022_SVSGUGL

V okviru uveljavljenega filmskega festivala Student Cuts odpiramo novo uprizoritveno sekcijo, in sicer Performing Actions 2022/Uprizoritvene akcije 2022.

Festival Performing Actions 2022/Uprizoritvene akcije 2022 je dvodnevni uprizoritveni festival, v šolskem letu 2021/2022 bo potekal v novih prostorih SVŠGUGL (Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Kardeljeva ploščad 28 a), in sicer 21. in 22. aprila 2022. Cilj in namen festivala je razpreti nove uprizoritvene možnosti in prikazati ustvarjalnost mladih na enem mestu, raznolike uprizoritvene ustvarjalnosti, obenem pa omogočiti druženje in izmenjavo idej.

Performing Actions 2022/Uprizoritvene akcije 2022 je festival, ki je v izhodišču namenjen javnemu prikazovanju uprizoritev oziroma dogodkov umetniških gimnazij vseh smeri in strokovnih srednjih šol z umetniškimi programi. K sodelovanju vabimo čim več uprizoritvenih dogodkov, ki so ali bodo nastajali v okviru učnega procesa ali izven njega. V šolskem letu 2021/22 bomo povabili Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, Gimnazijo Nova Gorica, Gimnazijo Ptuj, Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana in Konservatorij za glasbo in balet Maribor.
V naslednjih letih bi povabilo razširili tudi na druge gimnazije.

Na Performing Actions 2022/Uprizoritvene akcije 2022 se lahko prijavijo kratke uprizoritvene stvaritve oz akcije, kot so dramske, gledališke, improvizacijske, plesne, pevske predstave, performansi, skeči, recitali, monologi, stand up točke, mjuzikli, šov dance vsebine, prostorske instalacije, multimedijske in intermedijske vsebine, dogodki na prostem (site specific events), miniaturke, sinteze, učni komadi … Vabimo vsebine različnih uprizoritvenih zvrsti in žanrov, lahko tudi še novih in neobstoječih, katerih dolžina trajanja ni krajša od 5 minut ter ne presega 30 minut. Pri tem ni nujno, da gre za zaključene dogodke, lahko so to kratki uprizoritvene akcije, ki so lahko tudi »rezi« ali cuts iz daljših del, pripravljeni za prikazovanje na festivalu.

Prijavnice bo pregledala za to posebej imenovana žirija, sestavljena iz predstavnikov profesoric in profesorjev ter dijakinj in dijakov SVŠGUGL ter oblikovala potek festivala. Celoten postopek prijav, imenovanje žirije in selekcijo ureja Pravilnik festivala Performing Actions 2022/Uprizoritvene akcije 2022 na www.studentcuts.si.

 

 

 

 
Dostopnost