Koledar » Otvoritev razstave slik, ki so bile narejene na delavnici Risanje z Rebeko in Janezom, ob 12.40

20.12.2017 - 31.01.2018

Slike, ki jih boste videli na razstavi, so bile narejene na delavnici RISANJE Z REBEKO IN JANEZOM. Delavnico sva ustvarila z namenom, da spodbudiva našo generacijo k ustvarjanu s pomočjo glasbe. Predvajala se je najrazličnejša glasba, ki je navdihnila dijake, da so slikali.

Slike se razlikujejo med sabo in v čisto vsaki vidimo nekaj drugega. Zelo je zanimivo gledati dijake, način, kako vsak naredi nekaj posebnega, četudi slišijo enako glasbo.

Rebeka J. Subotić, 1.F

 

Likovna dela na razstavi so nastala na letošnjem projektnem dnevu v oktobru 2017. Za Janezovo in Rebekino delavnico so se odločili dijaki vseh progamov naše šole, zastopani so bili dijaki vseh štirih letnikov  in poklicnega tečaja.

Velik interes za delavnico kaže na to, da je ljubezen do slikanja in likovnega ustvarjanja še kako prisotna na naši šoli. Delavnice so se udeležili likovno in vizualno zelo nadarjeni dijaki; dijaki, ki jim je likovno izražanje blizu, kar pričajo tudi zelo kvalitetna likovna dela, ki so bila ustvarjena. Vsako likovno delo na razstavi  izraža zelo oseben likovni svet dijakov, slog je pogosto že zelo specifičen, domišljen in izdelan.

Slike in risbe so si zelo različne tudi po motivih: od abstrakcije, krajine, portretov, figur, pravljičnih motivov in fantazijskih motivov, do upodobitev živali. Pogosto izražajo tudi  globjo vsebino, nosijo globje sporočilo. Dijaki so uporabili tudi različne risarske in slikarske tehnike: od tuša, svinčnika, tempera barv, vodenih barv do akrilne tehnike.

Priporočam vam ogled razstave, ki bo odprta do 20. februarja 2018 v galeriji stavbe B (v kletnih prostorih šole). Upam, da vam bo v veselje in zadovoljstvo.

Tanja Špenko, akademska slikarka

 
Dostopnost