Koledar » Splošna matura – esej

04.05.2018 - 04.05.2018

Spoštovani maturantje,

v petek, 4. maja 2018, bo potekala splošna matura iz slovenščine – pisala se bo izpitna pola 1 – esej. Vsa navodila o pisnih izpitih, o dovoljenih pripomočkih in o časih pisanja so objavljena v spletni učilnici “Splošna matura”.

Kandidati pridite v šolo najkasneje do 8.30 in počakajte, da vas nadzorni učitelji spustijo v učilnico. Ob 8.40 morate biti že vsi v svojih učilnicah. V pritljičju bo objavljen seznam po učilnicah, na vratah od učilnic pa sedežni red. Vse svoje stvari pustite v svojih omaricah oz. v učilnici, kjer bo garderoba. Mobilni telefon in ročna ura sta nedovoljena pripomočka in ju odložite zunaj izpitnega prostora. Telefon izklopite. Če bo telefon zvonil na hodniku je to tudi prekršek. V učilnico lahko odnesete le kemične svinčnike / nalivno pero (to so edini dovoljeni pripomočki, vsa korekturna sredstva so prepovedana – če se zmotite prečrtate), plastenko vode (do 0,5l, brez nalepke) in osebno izkaznico, s katero se identificirate. Čas pisanja eseja je od 9.00 do 11.00.

Na vaši mizi boste dobili list s šiframi. Eno šifro (tam kjer piše za kandidata) si odlepite in shranite, saj boste z njo dostopali do točk, ki ste jih dosegli pri seminarskih nalogah, vajah, … Te točke bodo objavljene 15. maja na spletni strani matura.ric.si

Želimo vam uspešen začetek mature in veliko znanja.

 
Dostopnost