Koledar » Strokovna ekskurzija na Škotsko

16.04.2024 - 18.04.2024

Strokovna ekskurzija na Škotsko z obiskom James Gillespie’s High School v glavnem mestu Edinburgh (prijavljeni dijaki).

Odhod izpred šole ob 5. 30.

VODNIK:

Skupino bo vodil vodnik g. Matjaž Mlakar

LETALO

Polet z letalsko firmo EASYJET preko Luton-a v Edinburgh (vse ure so v lokalnem času) :

16.04.2024

EasyJet EZY2572 Pula 10.05 – 11.25 Luton

EasyJet EZY601 Luton 13.50 – 15.05 Edinburgh

Vračamo se z letalsko družbo RyanAir (lok. čas)

18.04.2024

RyanAir FR1652 Edinburgh 18.20 – 21.55 Marco Polo

19.04. se pričakuje prihod NAZAJ v Ljubljano okoli 01.00 ponoči.

 

NASTANITEV z zajtrkom:

  1. – 18. April (2 noči)

HOLIDAY INN EXPRESS EDINBURGH CITY WEST

107 Queensferry Road

Edinburgh

https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/edinburgh/edbuk/hoteldetail

  1. DAN: LJUBLJANA – BENETKE – EDINBURGH

Zbor potnikov ob določenem času in prevoz na letališče Benetke Marco Polo od koder predvidoma ob 10.40 uri polet v glavno mesto Škotske – Edinburgh. Po pristanku najprej kratek avtobusni ogled glavnega mesta (pristanišče Leith, Calton Hill, New Town, Scotts Memorial, Parlament, Hollyrood Palace), nato pa se bomo nastanili v hostelu v središču mesta. Večer lahko preživite v Mallu, kjer je ogromno možnosti za večerjo. Nočitev v hotelu/hostlu v Leithu/Edinburgu.

 

  1. DAN: EDINBURGH

Zajtrk. Obisk šole James Gillespie’s High School (kontakt Neil McCallum, headteacher). Del  mesta si ogledamo s t.i. Storytellerjem – škotskim lokalnim vodnikom ki na živahen in doživet način pripoveduje o mestu – ogledali si bomo Graveyard in Grassmarket ter spoznali zgodbo o psičku Bobbyju (zaščitni znak mesta)ter verskih mučenikih (the Covenants). In videli kje je nastajal Harry Potter. Sledi ogled Edinburškega gradu, kjer spoznamo zgodovinska obdobja mesta, škotske kralje in kraljice ter si ogledamo zakladnico. Sledi ogled starega mestnega jedra z Muzejem Pisateljev (Scott, Burns, Stevenson) in pa nekaj prostega časa. Nočitev v hotelu/hostlu.

 

  1. DAN: STIRLING – TROSSACHS – GLASGOW – BENETKE – LJUBLJANA

Zajtrk. Zjutraj se zapeljemo v staro škotsko prestolnico, kjer si ogledamo kraljevi grad Stirling in spoznamo zanimive osebnosti iz Škotske zgodovine kot sta Robert Bruce in William Wallace Braveheart, ki sta s to staro prestolnico povezana. Sledi vožnja po zanimivi pokrajini Trossachs, z jezeri, potoki in zelenimi grički, kjer je kraljeval Rob Roy. Sledi vožnja mimo Lochov do največjega Škotskega mesta Glasgowa, kjer si ogledamo zanimivi muzej Kelvingrove, zraven univerze. Sledi vožnja na letališče, od koder bo predvidoma okoli 18.20 ure polet proti Benetkam. Pristanek okoli 22.00 ure ter prevoz v Ljubljano.

 

Organizacija: Posavec, Vanič

 
Dostopnost