Koledar » Vabilo na odprtje spominske zbirke Dušana Jovanovića

13.02.2024 - 13.02.2024

Spoštovani,

s ponosom napovedujemo slavnostno odprtje spominske zbirke velikana slovenskega gledališča, dramatika, režiserja, pisatelja in esejista Dušana Jovanovića, ki bo v torek, 13. februarja 2024, ob 17.00, v šolski galeriji Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana na Kardeljevi ploščadi 28 a.

Zbirka, ki vsebuje okoli 550 enot gradiva, je za našo šolo velik prispevek in nam je v res velik ponos.

Dogodka se bo udeležila tudi gledališka in filmska igralka Milena Zupanič, ki se je odločila del zbirke pokojnega moža podariti prav naši šoli, za kar se ji iskreno zahvaljujemo. Na otvoritvenem dogodku bodo naši dijaki gledališke smeri pod vodstvom mentorja Primoža Ekarta uprizorili tudi posamezne odlomke iz zbirke.

Zbirka vsebuje besedila s področja filozofije, jezikoslovja, dramatike in leposlovja, režijske knjige ter diplomska dela, veliko knjig ima tudi njegov lastnoročni podpis. Pretežni del besedil je v slovenskem in v srbskem jeziku, nekaj pa tudi v angleškem in francoskem jeziku.

Približno tretjino zbirke predstavljajo različne revije s področja filma in gledališča; gre za del zbirke, ki jo je imel Dušan Jovanović v Ljubljani.

Iskreno se zahvaljujemo tudi Viti Mavrič, za idejo, vez med šolo in gospo Mileno Zupančič, ter za ves prispevek šolski knjižnici.  Zahvaljujemo se tudi Andreju Stražišarju, ki je prostovoljno svetoval, oblikoval ta dragocen kotiček in je avtor scenografije.  Brez njune pomoči tega ne bi mogli izvesti!

Na dogodek Vljudno vabljeni.

Petra Vignjevič Kovjanić, ravnateljica SVŠGUGL

 
Dostopnost