Novice » Obvestilo o vpisu v 1. letnik

30.05.2016

OBVESTILO O OMEJITVI IN POTEKU VPISA

Spoštovani učenke / učenci, spoštovani starši!

 Sporočamo vam, da je za vpis v 1. letnik v šolskem letu 2016/17 stanje po programih sledeče:

  • v program Predšolska vzgoja je prijavljenih 129 kandidatov (112 razpisanih mest). Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je dalo soglasje k omejitvi vpisa v 1. letnik. Prijavljeni kandidati boste po predložitvi dokazil za vpis sodelovali v izbirnem postopku. Vpis bo potekal v mesecu juniju.
  • v program Gimnazija je prijavljenih 37  kandidatov. Šola je zaprosila za spremembo obsega vpisnih mest – za zmanjšanje oddelkov: namesto dveh (56 mest) na en oddelek (28 mest). Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 25. 4. 2016 odobrilo spremembo obsega vpisnih mest na 28 mest in 27. 5. 2016 podalo soglasje k omejitvi vpisa.Prijavljeni kandidati boste po predložitvi dokazil za vpis sodelovali v izbirnem postopku. Vpis bo potekal v mesecu juniju.
  • v program Umetniška gimnazija: plesna smer – sodobni ples je prijavljenih 22 kandidatov (na 28 mest). Omejitve vpisa ne bo, vsi prijavljeni kandidati, ki bodo izpolnjevali pogoje za vpis, se bodo lahko v mesecu juniju vpisali.
  • v program Umetniška gimnazija: dramsko-gledališka smer je prijavljenih 58 kandidatov. Šola je zaprosila za spremembo obsega vpisnih mest – za povečanje oddelkov iz enega (28 mest) na dva oddelka (56 mest). Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 27. 5. 2016 odobrilo spremembo obsega vpisnih mest na 56 mest. Omejitve vpisa ne bo, vsi prijavljeni kandidati, ki bodo izpolnjevali pogoje za vpis, se bodo lahko v mesecu juniju vpisali.

 

Vsi prijavljeni kandidati boste v tem tednu prejeli dopis s podrobnimi navodili glede poteka vpisa.

 
Dostopnost