Okrožnice » Bralna uprizoritev: Naše skladišče

15.12.2023

NAZIV DOGODKA: Bralna uprizoritev: »Naše skladišče« Tjaše Mislej, ki jo tokrat pripravljajo dijakinje in dijaki 4.F pri uri GUS, pod mentorskim vodstvom prof. Andreja Jusa

DATUM ZAČETKA IN URA: 20. decembra 2023 ob 15.10 (9. in 10. šolska ura)

UČILNICA: D-GPD2

Bralna uprizoritev je del pouka predmeta slovenščina in je obvezna za vse 4. letnike gimnazijskega in umetniškega programa.

OPIS: Tjaša Mislej je relativno mlada domača avtorice, ki je za sodobno besedilo Naše skladišče leta 2020 prejela Grumovo nagrado. Besedilo obravnava kolesje tržno-kapitalističnega sveta, ki temelji na brezkompromisnem izkoriščanju ljudi. Zgodba se odvija v skladišču megamarketa, kjer štiri delavke vsak dan, vse dni v tednu, vse leto (in slutiti je, da do konca življenja) zlagajo na police novo blago, ga označujejo, prekladajo, itd. V skladišču živijo, delajo, spijo ter predvsem sanjajo o boljšem življenju, ki drsi mimo njih zgolj kot možna različica njihove absurdno monotone realnosti. Vsaka od njih vztraja v službi z idejo, da je to le začasna situacija. Žanrsko gre komedija vse do drame absurda, kjer bizarne situacije postanejo del vsakdana, tako da smo priča včasih trpkemu drugič obešenjaškemu humorju avtorice, ko razgalja kolesje tržno-kapitalističnih mokrih sanj.

Po uprizoritvi bo sledil odprt pogovor, ki ga bodo vodile dijakinje in dijaki.

GUS 4. F, udeleženi dijaki:

 1. Babnik Evelin
 2. Begić Jesenšek Naida
 3. Cedilnik Hana
 4. Dolenc Čučnik Žana
 5. Jajalo Julija
 6. Levec Karla
 7. Matos Lara
 8. Mele Kai
 9. Remic Zala
 10. Rus Betsabeja
 11. Sinovčić Larisa
 12. Stražišar Andraž
 13. Stropnik Indija
 14. Utenkar Lara
 15. Varga Arjun
 16. Zevnik Živa

Zelo se veselim celotnega dogodka in vašega sodelovanja. Odlično je, da bomo letošnjo sezono bralnih uprizoritev ves čas v polni dvorani.

 
Dostopnost