Okrožnice » Ekologija 1G in 1H – 22. in 23. junij

17.06.2015

Ponedeljek, 22. 6. 2015
Od 7: 30 do 14: 30 – v A229, A231: ekološke delavnice ter navodila za terensko delo.
Dijaki malicajo v restavraciji.

Torek, 23. 6. 2015
Od 7:45 do 14: 30.
Zbor: park Tivoli, spodaj, ob bazenu, od koder bomo pot nadaljevali po Jesenkovi poti.
Dijaki bodo prejeli suho malico. V kolikor je ne želijo, se odjavijo sami.
Dijaki naj imajo s seboj primerna oblačila in obutev (najbolje pohodni ali športni čevlji, ker bomo hodili po gozdnih poteh) ter zaščito pred soncem in klopi! Dobrodošlo je tudi pokrivalo. Nujna je dovolj velika količina pitne vode! S seboj naj imajo trdno podlogo za pisanje ter pisalo!

Terensko delo bomo opravili tudi v primeru slabega vremena.

Načrt dejavnosti:
V ponedeljek, 22. 6. 2015 se bodo na šoli odvijale ekološke delavnice. Dijakom bomo predstavili metode praktičnega terenskega dela ter osnove determiniranja in vzorčenja rastlin in živali, priročno literaturo ter pripomočke, ki se uporabljajo pri terenskem delu.
V torek, 23. 6. 2015 bomo obiskali Jesenkovo pot, ki je sestavni del krajinskega parka Tivoli – Rožnik – Šišanski hrib. Spoznavali bomo avtohtone ter parkovne drevesne rastline ter zelišča v gozdni podrasti. V športno – rekreacijskem parku Mostec bomo izvedli eksperimentalno – raziskovalni del terenskega dela, pri katerem bodo dijaki spoznali metode vzorčenja vodnih živali ter metode bioindikacije vodnih virov. Spoznali bodo tudi rastlinstvo in živalstvo Koseškega bajerja.

V sodelovanju z Barbaro Pušenjak sestavila Ivica Vrečko Novak

 
Dostopnost