Okrožnice » Gledališka predstava – 3. in 4. letniki/16. marec 2021

12.03.2021

OGLED PREDSTAVE FIGA

Spoštovani dijaki 3. in 4. letnikov!

V torek, 16. marca 2021, si boste v okviru OIV/IND iz SNG Drama na daljavo ogledali posnetek na velikem odru uprizorjene igre FIGA po istoimenskem Vojnovićevem romanu in v režiji britanskega dramatika Simona Stephensa v režiji Luka Martina Škofa. Dramatizacijo za gledališko priredbo in krstno uprizoritev je pripravila Simona Hamer.

Predstava (roman) obravnava širok razpon tem, ki ponujajo kompleksen vpogled v zgodovinske in družbene okoliščine življenja več generacij družine, živeče na kulturno in politično prepišnem Balkanu …

Predstava traja predvidoma 140 minut. Cena je 6,00 EUR (snemanje v posebnih pogojih, tako imenovani streaming z dodatnim režiserjem). Plačali boste s položnico.

Dijakom, ki imajo Figo v abonmaju, bo Drama omogočila ogled nadomestne predstave.

Predstavo si boste ogledali ob 17.00 uri. Povezavo, kodo in osnovna tehnična navodila boste prejeli pravočasno (dan pred predstavo ali v torek dopoldne).

  1. letniki imate pouk, kot je zapisano v EA, nato je zapisan dogodek in 3 ure obveznega dela OIV/IND.
  2. letniki imate pouk po urniku in si izven pouka, ob 17.00, ogledate predstavo.

 

Prihodnji dan, 17. marca, ob 20.00, vas SNG Drama vljudno vabi k sodelovanju v interaktivnem pogovoru z avtorsko in igralsko ekipo (pomembno predvsem za maturante). Vprašanja, ki bi jih radi zastavili ustvarjalcem uprizoritve, pošljite na e-naslov pr@drama.si ali v zasebnem sporočilu na Facebook in Instagram profilu SNG Drama Ljubljana. Udeležba na spletnem dogodku je brezplačna. V pogovoru lahko neposredno sodelujete na Zoom povezavi ali v živo spremljate javni prenos na Facebook profilu in YouTube kanalu SNG Drama Ljubljana.

 
Dostopnost