Okrožnice » Individualni športno-naravoslovni dan

01.12.2020

Lepo pozdravljeni!

V tednih, ki nas obdajajo, vsi skupaj preživimo veliko več časa za zasloni, kot smo tega vajeni. V namen razbremenitve in popestritve dogajanja na šoli smo se odločili organizirati Individualni športno-naravoslovni dan, ki naj bi potekal predvidoma med 8. in 11. decembrom 2020 (datum bomo sporočili v petek, 4. 12. 2020).

Ta dan bomo skušali malo uporabljati naprave in tehnologijo ter narediti nekaj dobrega za svoje telo in duha v nekoliko tekmovalnem vzdušju!

Vsak posameznik bo imel za izvajanje aktivnosti na prostem na voljo 3 ure v dopoldanskem času. Sam si izbere ciljno destinacijo (vrh) oziroma pot, ki jo bo opravil. Namen vsakega posebej je zbrati čim večjo razdaljo, ki se bo nato seštela v skupno vsoto razdalje celotnega oddelka!

Opravljeno aktivnost  zabeležite z eno izmed za to ustvarjenih aplikacij (Strava, Sports tracker, AllTrails, Relive …) in na cilju-vrhu naredite fotografijo, iz katere je razvidno, da ste tam zares vi.  Če imate dodatno vprašanje o tehnični izvedbi (aplikacija, fotografija), vprašate svojega učitelja športne vzgoje. Plesna smer: 1h – prof. Rimi Pavlovič, 2h – prof. Petra Kašpar, 3h – prof. Vinko Plevnik, 4h – prof. Maja Macarol (e-kontakti so na spletni strani šole).

Aplikacija naj ob koncu prikazuje naslednje parametre o aktivnosti:

  • Datum in čas
  • Opravljena razdalja (merili bomo v metrih. Druge mere npr. milje, čevlji.. ne bodo ustrezni).

Posnetek zaslona ter fotografijo pošljete svojemu profesorju/ici športa.
Poročila, ki bodo pomanjkljiva oziroma neustrezna, ne bodo sprejeta.

Oddelkom bodo pri njihovi razdalji pomagali tudi njihovi razredniki in nadomestni razredniki.

Ob gibanju pa se boste za končne praktične nagrade potegovali tudi  z ustvarjenimi izdelki.

Andy Goldsworthy je umetnik, ki ustvarja z naravnimi materiali. Več o njegovem delu si poglej na naslednji povezavi:

https://www.liveenhanced.com/andy-goldsworthy-art-and-images/

Naberi naraven material in ustvari svoj Jesenski izdelek (nekaj jih je tudi objavljenih na spletni strani šole). Fotografiraj izdelek in pošlji razredniku. Na razredni uri boste izbrali 3 najboljše izdelke, ki jih bo razrednik posredoval šolski komisiji (3 profesorji). Komisija podeli točke, ki se združijo s točkami športnega izziva. Rok za oddajo fotografije izdelka razrednikom po e-pošti je 18. 12. 2020.

V primeru, da je fotografija, ki jo oddajte prevelika, uporabite lahko WeTransfer (https://wetransfer.com). Naložite datoteko (klikni plus), na prvo mesto vpišite mail razrednika, na drugo svoj mail in kliknite “transfer”. Pri odpravljanju težav se lahko obrnete na Mašo Kukec
(masa.kukec@svsgugl.si).

Ker je namen športnega dne čim manjša uporaba tehnologije, ob začetku aktivnosti priklopite svojo napravo, jo pospravite, in naj tam ostane do fotografije oziroma konca beleženja aktivnosti!

 

Lep pozdrav in obilo užitka ob gibanju v naravi!

Aktiv športnih in naravoslovnih pedagogov

 
Dostopnost