Okrožnice » Ogled predstave Hamlet – 17. 12. 2013

11.12.2013

V torek, 17. decembra 2013, si bomo v SNG DRAMA ogledali predstavo HAMLET. Udeležba je obvezna za dijake prvih letnikov, poklicnega tečaja ter četrtih letnikov splošne gimnazije (OIV in IND).

ZBOR DIJAKOV OB 10.40 PRED SNG DRAMA.

POUK POTEKA DO 9.45, NATO GRESTE NA MALICO (OD 9.45 DO 10.15) IN PRAVOČASNO PRIDETE PRED DRAMO – DOGOVOR Z UČITELJEM SPREMLJEVALCEM. K POUKU SE NE VRAČATE. (RAZEN POKLICNEGA TEČAJA TER MATURANTOV V DOGOVORU Z LIDIJO ČERNUTO.)

Predstava se začne ob 11.00 uri in traja do 13.40. Po prvem delu je 20-minutni odmor, nato sledi krajši drugi del. Prosimo za primerno vedenje.

Cena je 10 evrov, plačali boste s položnico.

VSTOPNICE BOMO DELILI V PONEDELJEK, 16. 12. Pri prevzemu vstopnic se boste podpisali na seznam. V primeru odsotnosti tega dne, vstopnico prejmete pri učitelju spremljevalcu. Razpored učiteljev spremljevalcev bo objavljen na oglasni deski za dijake.

Da bi predstavo lahko spremljali, je potrebno dobro poznavanje besedila, zato bomo tragedijo predstavili učitelji slovenščine pri pouku (prvi letniki), maturantom pa bo ogled predstave v pomoč pri obnavljanju besedila in pripravah na pisanje eseja na splošni maturi 2014. Na odru bomo lahko prepoznali tudi Hamleta današnjega časa, saj je besedilo v novem prevodu Srečka Fišerja in režiji Eduarda Milerja dovolj sodobno, igra pa dinamična.

 

 
Dostopnost