Okrožnice » Ogled predstave Pohujšanje v dolini Šentflorjanski v CD – 30. 1. 2018

25.01.2018

Spoštovani dijaki,

v torek, 30. januarja 2018, ob 11.00 uri, si boste v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ogledali uprizoritev Cankarjeve farse POHUJŠANJE V DOLINI ŠENTFLORJANSKI (koprodukcija: SNG Drama Ljubljana, Mestno gledališče ljubljansko, Cankarjev dom) v režiji Eduarda Milerja.

IZ GLEDALIŠKEGA LISTA:
Če bi danes izbirali najčednejši kraj na Slovenskem, bi dolina šentflorjanska zagotovo zasedla eno izmed prvih mest. Bogaboječi Šentflorjanci vedo, da dober sloves seže v deveto vas, slab pa v deveto deželo. Ko se v njihovo dolino spuste tujci, domačini strnejo vrste in se postavijo v bran spodobnosti. Eden izmed prišlekov je namreč nebodigatreba – umetnik, ki pride v spremstvu poželjive Jacinte in ekscentričnega Konkordata.

INFORMACIJA ZA DIJAKE, ABONENTE DRAME IN MGL:
Dijaki 2.F in 2.G si bodo predstavo ogledali v okviru abonmaja v MGL, dijaki 3.G pa v okviru dijaškega abonmaja v Drami. Drugi abonenti Drame ali MGL si v abonmaju izberite nadomestno predstavo.

Začetek predstave je ob 11.00 uri, traja predvidoma do 13.00. Pouk se, po predstavi, ne nadaljuje.

ZBOR DIJAKOV OB 10. 40 v predverju Cankarjevega doma.
Pouk poteka dve šolski uri, do 9. 35, nato je malica (prevzem lunch paketa).

VSTOPNICE BOSTE PREJELI PRED PREDSTAVO, v torek, 30. januarja, pri učitelju spremljevalcu. Seznam učiteljev spremljevalcev je objavljen na oglasni deski za dijake in na spletni strani šole. Pri prevzemu vstopnice se boste podpisali na seznam.

Cena je 11,00 evrov in boste plačali s položnico.

Razpored ogleda predstave – 30. 1. 2018

Lep dan,
Petra Vignjevič K.
pomočnica ravnatelja

 
Dostopnost