Okrožnice » Posebno obvestilo za dijake pred informativnimi dnevi 2019 (Univerza na Primorskem)

28.01.2019

Spoštovani, posredujemo obvestilo Univerze na Primorskem …

… ob letošnjih informativnih dnevih smo ponovno organizirali brezplačen avtobusni prevoz za dijake iz oddaljenih krajev Slovenije, ki želijo svoje šolanje nadaljevati na izbrani fakulteti naše univerze v Kopru, Izoli ali Portorožu. Zaradi lažje organizacije prevoza zbiramo e-prijave dijakinj in dijakov, zato vas vljudno prosimo, da jih o tem obvestite.

Hvaležni bomo, če boste na svoji spletni strani objavili informacijo s povezavo do našega spletnega obrazca (vsebina v nadaljevanju), preko katerega si lahko vaši dijaki zagotovijo svoje mesto. Povezava je: http://www.upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz, vsebina objave pa je podana v nadaljevanju, kjer boste našli tudi druge pomembne informacije za nadaljnje šolanje dijakov.

Prijazno se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje in pomoč.

Lepe pozdrave z Univerze na Primorskem!

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ NA PRIMORSKO V ČASU INFORMATIVNIH DNI

Drage dijakinje in dijaki!

Univerza na Primorskem bo v času informativnih dni, ki bodo v drugem tednu februarja, v petek, 15. 2. 2019, organizirala brezplačen avtobusni prevoz na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Postojna – Koper – Izola – Portorož (in povratek). Odhod iz Murske Sobote je predviden ob 4.00 uri, prihod v Portorož pa okrog 10. ure. Povratek na isti relaciji je predviden z odhodom ob 17. uri iz Portoroža.
Informativni dan v petek je razdeljen na dva termina – jutranji ob 10. uri in popoldanski ob 15. uri – na sedežih fakultet.

Da si pravočasno zagotovite mesto v avtobusih, izpolnite e-prijavo in posredujte podatke, ki jih organizator potrebuje za organizacijo potrebnega števila prostih mest. E-prijave zbiramo do vključno 12. 2. 2019. Ne zamudite roka!

E-prijava je možna preko naslednje povezave: https://www.upr.si/sl/univerza/brezplani-avtobusni-prevoz.

 

OBISK FAKULTET V ČASU INFORMATIVNIH DNI 

Fakultete Univerze na Primorskem skupaj s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem ob informativnih dnevih pripravljajo zanimive predstavitve, na katerih boste izvedeli (skoraj) vse o študentskem življenju na Obali. Prigode, nezgode, pa tudi, kako jo včasih kak študent zagode … Kako uspešno študirati, kje se do sitega najesti in kje pridobiti študentske bone, kako se vključiti v obštudijske dejavnosti, kje poiskati sogovornike z bogatimi izkušnjami, kdaj in kje sproščeno in zabavno preživeti prosti čas. Ob vsem tem pa še veliko uporabnih nasvetov iz prve roke!

Spoznali boste svoje novo študijsko okolje v sodobno opremljenih predavalnicah, kjer vas bodo nagovorili dekani in dekanje fakultet skupaj s predstavniki študentov in vam obenem odgovorili na vaša vprašanja v zvezi s študijem, nastanitvijo in podobno.

Informativni dan bo na fakultetah Univerze na Primorskem potekal tudi v soboto, 16. 2. 2019, s predstavitvami na fakultetah v jutranjem terminu ob 10. uri.

Univerzitetno mesto Koper se veseli vašega obiska!

 

RAZPIS ZA VPIS

Prvega februarja bo izšel Razpis za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2019/20. Univerza na Primorskem je na 29 dodiplomskih študijskih programih 1. stopnje za slovenske državljane in državljane EU razpisala 1.558 mest, od tega 1.133 za redni študij in 425 za izredni študij. Za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce izven EU je razpisala 298 mest (225 za redni študij in 73 za izredni študij) Za 1. letnik je posebej razpisanih še 91 mest (65 za redni in 26 za izredni študij), ki so namenjena kandidatom za vzporedni študij in diplomantom. Za dodatne in sprotne informacije bo skrbela Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP).

Več informacij: www.upr.si/sl/studij/vpis-up/razpis-za-vpis.

Besedilo razpisa, obrazci in druge informacije o vpisu bodo dostopne na uradni spletni strani Univerze na Primorskem: http://www.upr.si.

 

VPISNA SLUŽBA UNIVERZE NA PRIMORSKEM (VPIS UP)

Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na Primorskem (VPIS UP) kandidatom za vpis omogoča neposreden kontakt z univerzo.

Visokošolska prijavno-informacijska služba (VPIS UP) vodi prijavno–sprejemne postopke za vpis v dodiplomske študijske programe UP, sodeluje pri informativnih dnevih ter izvaja postopke priznavanja tujega izobraževanja za namen nadaljevanja izobraževanja na 1. stopnji na Univerzi na Primorskem. Aktivno sodeluje s svetovalnimi službami srednjih šol in drugih izobraževalnih ustanov ter informira in svetuje kandidatom za vpis.

Več informacij glede prijave na razpis in vpis v študijskem letu 2019/20 bo pravočasno objavljenih na spletni strani Visokošolske prijavno-informacijske službe Univerze na Primorskem na naslednji povezavi: www.upr.si/sl/studij/vpis-up.

  • E-naslov: vpis@upr.si
  • Telefon: 05/611-76-30 ali 05/611-76-31
  • Kontakt: Iris Skrt, Tanja Sanabor in Tina Jazbec

 

KAJ PA NASTANITEV?

Študentski domovi Univerze na Primorskem so zbrali ključne informacije o namestitvah.
Več si lahko preberete v priloženem dokumentu.

UP TA PETEK IN SOBOTO V LJUBLJANI

Univerza na Primorskem (UP) se bo v petek, 25. januarja, in v soboto, 26. januarja, predstavila na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja, na 11. Informativi na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer bodo lahko srednješolci in vsi zainteresirani dobili informacije in napotke o nadaljnjem študiju.

Univerza na Primorskem je tudi letos za obiskovalce pripravila pester nabor interaktivnih delavnic, zanimivih predstavitev in poučnih predavanj, na katerih bodo dobili uporabne informacije, izvedeli kaj novega, predvsem pa se tudi sami preizkusili v neštetih poskusih. Kako lahko gibanje vpliva na pomnjenje, kako uspešno nastopiti na razgovoru za službo, kako učinkovito upravljati z denarjem in časom, da imamo obojega dovolj, kako poiskati sebi primerno službo prihodnosti, kako obrusiti nebesedno komunikacijo in kako jo razumeti pri drugih, ali bo moč misli nova oblika komunikacije s svetom in ali bo v naslednjih desetletjih možen vesoljski turizem, kako sta povezana jezik in forenzika, in še in še. Na razstavnem prostoru se bodo dijaki in osnovnošolci lahko preizkusili v skupinskem podjetniškem izzivu, zmagovalci pa bodo nagrajeni. Poskrbeli smo tudi za igro z Rubikovo kocko, skupaj bomo premešali karte poklicev, nadeli vam bomo posebna očala za navidezno resničnost in vas popeljali v čas Rimljanov. Pomembne informacije o študiju, vpisu, brezplačnem avtobusnem prevozu v času februarskih informativnih dni, bivanju v času študija in še več vam bodo predstavili študenti, profesorji in zaposleni Univerze na Primorskem, ki bodo z vami delili dragocene izkušnje, znanje in informacije.

Univerza na Primorskem se veseli vašega obiska na največjem slovenskem sejmu izobraževanja, zaposlovanja in štipendiranja – 11. Informativi.

Vabljeni k ogledu programa.

 
Dostopnost