Okrožnice » Pred-premiera’24: Ujeti glasovi- produkcija 4H- razpored ogledov

12.03.2024

Spoštovani!

Vabimo vas na ogled plesne produkcije dijakinj in dijaka 4. letnika umetniške gimnazije, smer sodobni ples.

Premiera bo v četrtek, 14. marca 2024 ob 18.00, ponovitev pa v petek, 15. marca 2024 ob 17.00 v Plesnem, gledališkem in filmskem centru Alojza Pluška (C-GPD1).

Dopoldanske predstave za dijake so v četrtek ob 14.30 in petek ob 11h ter ob 13.30. Razpored razredov s spremljevalci za oglede so v okrožnici na spletni strani in v spletni zbornici.

Plesna uprizoritev Pred-premiera ’24: UJETI GLASOVI temelji na delih, predpisanih za maturo 2024 – ki naslavljajo različne premisleke o svobodi; od popolne svobode do nesvobode, ki izhajajo od dijakov samih. Premisleki so raznorodni; od mita o Sizifu in njegovi osvoboditvi skozi ponavljajočo se kazen, do teze, da je svoboda vedno odvisna od svobode drugega. Preko različnih nalog in postopkov smo poskušali generirati gibalni material, akcije ali prizore. Dijaki so ustvarili svoja lastna pravila, zarisali polje in omogočili raznolike interpretacije, pomnožitve, sočasna dogajanja v prostoru, sobivanje heterogenih gibalnih elementov  – kot koreografija ujetih glasov za 26 plesalk in 1 plesalca.

»Misli ne moreš zgrabiti z rokami. Svoboda je pot odhajanja in vračanja. Kako svobodno se počutiš je odvisno od tega, kam in komu se vračaš.« (Hana Obreza, 4. H)

»Nas ritem glasbe osvobaja? Preveč svobode zatira svobodo, zato nam ritem riše, pot po kateri stopamo. Vsak se lahko odloči, če mu bo sledil ali ga ignoriral.« (Vid Knific Zaletelj, 4. H)

Dijakinje in dijak 4.h in plesni aktiv bomo vaše udeležbe zelo veseli. Brezplačne vstopnice za premiero ali petkovo ponovitev rezervirate v šolski knjižnici v stavbi B do vključno srede, na dan predstav (v četrtek in petek) pa vpis na seznam gledalcev lahko opravite v kabinetu plesnega aktiva.

Lep pozdrav, strokovni aktiv- Ples

Razpored za ogled dopoldanskih predstav s spremljevalci:

četrtek 8. ura (ob 14.30) generalka:
– 1I- Zupanec

– 3F- Delak
– 3G- Marič
– 3I- Predanič

– 3H- Sterle

– 2H- Sgerm

petek 4 ura (ob 11h) prva ponovitev:
– 2B- Omahen Razpotnik
– 2D- Paradiž
– 2E- Ožbolt

– 2A- Rožman Ivančič

– 2F- Kačič

– 2G- Lotrič

– 2 I- Lesjak

petek 7 ura (ob 13.30) druga ponovitev:
– 1H- Marič
– 1F- Epih
– 1G- Tavčar
– 1E- Potočnik

– 2C- Zupan

– 3E- Kopač

 
Dostopnost