Okrožnice » Predavanje za 3. in 4. letnik dramsko-gledališke smeri (3G, 4H)

08.10.2013

Obvestilo,

v sredo, 9. oktobra, ob 13.00 organiziramo v plesni galeriji predavanje Alfred Jarry in Kralj Ubu za 3. in 4. letnik dramsko-gledališke smeri. Predavanje, ki ga bo vodil dr. Primož Vitez, je organizirano znotraj predmeta teorija in zgodovina drame in gledališče, ker je Kralj Ubu za 4. letnik obvezno čtivo za maturitetno seminarsko nalogo in reševanje maturitetnih pol, za 3. letnik pa snov za seminarsko nalogo. Povabili smo tudi 4. letnik dramsko-gledališke smeri iz Nove Gorice.

To ni predavanje za produkcijo, dramsko-gledališka produkcija je sestavljena iz 4 dramskih besedil, ki so prav tako določeni za maturo iz slovenskega jezika (Od Hamleta do Velikega briljantnega valčka), za kar pa ne potrebujemo posebnih predavanj, kajti besedila se obravnavajo znotraj šolskega kurikuluma. Zato sem predlagala, da bi se 1. in 2. letnik dramsko-gledališke smeri, če že, priključil predavanjem o telesu, ki ga organizira plesna smer.

S 4. h se dobimo v plesni galeriji že ob 12.30, ker moramo urediti prostor in se pripraviti na bralno interpretacijo delov iz Kralja Ubuja.

 
Dostopnost