Okrožnice » Prijava za vpis v 1. letnik (šolsko leto 2020/2021) – NOVO

18.03.2020

 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je sporočilo, da je novi rok za oddajo prijave za vpis v začetni letnik srednje šole 11. 5. 2020.

Do tega datuma (11. 5. 2020) morajo vsi kandidati, ki se želijo naslednje šolsko leto (2020/2021) izobraževati v srednji šoli, oddati prijavnico, med njimi tudi tisti kandidati, ki še niso opravljali preizkusa nadarjenosti (kandidati za vpis v izobraževalni program Umetniška gimnazija – plesna smer; modul B: sodobni ples, ki ste se prijavili k preizkusu plesne nadarjenosti, boste prejeli posebno obvestilo glede izvedbe preizkusa, vas pa že sedaj pozivamo, da prijavo za vpis v program Umetniška gimnazija – plesna smer; modul B: sodobni ples oddate do 11. 5. 2020).

Prijavnica na voljo na spletni strani e-uprave (za dostop do spletne strani s prijavnico za vpis v srednjo šolo kliknite TUKAJ, do .pdf datoteke lahko dostopate TUKAJ). Kandidati naj prijavnico natisnejo, jo izpolnijo, podpišejo (kandidat in starš) in jo pošljejo na izbrano srednjo šolo. Prijavnico lahko kandidati pošljejo priporočeno po pošti (samo priporočeno in NE s povratnico), ali pa skenirano (fotografirano) na elektronski naslov izbrane srednje šole (SVŠGUGL: tajnistvo@svsgugl.si), pri čemer naj prijavnico v vednost pošljejo tudi na elektronski naslov svetovalnih delavcev srednje šole (SVŠGUGL: za program Predšolska vzgoja tudi jana.hafner@svsgugl.si; za programe Gimnazija in obe smeri Umetniške gimnazije tudi klara.vrbnjak@svsgugl.si).

Glede na to, da bodo letos večinoma prijavnico kandidati pošiljali sami, na ministrstvu poudarjajo, da na prijavnici za vpis v srednje šole ni potreben podpis in žig ravnateljice oziroma ravnatelja osnovne šole.

Tistim kandidatom, ki so že oddali prijavnico za vpis v srednje šole, nove prijavnice ni treba več pošiljati, saj so do sedaj prispele prijavnice veljavne in upoštevane.

 

Vpis oz. 1. krog izbirnega postopka bo potekal v tednu od 30. junija 2020 do 6. julija 2020, odvisno od razporeda šole (kandidati boste obveščeni). 2. krog izbirnega postopka bo potekal 14. 7. 2020.

 
Dostopnost