Okrožnice » Teden pisanja z roko 18.1. do 22.1.2021

18.01.2021

Pozdravljeni dijaki in profesorji,

V ponedeljek, 18. 1. 2021, se začenja Teden pisanja z roko 2021, pri katerem SVŠGUGL sodeluje že tretje leto – tokrat prvič na daleč.

Letošnja tema tedna pisanja z roko je Pišem pismo prijatelju – vabim pa vas, da se lotite pisanja (in risanja) z roko, ne samo preko pisem prijatelju, ampak tudi preko drugih pripravljenih dejavnosti.

Vse preveč nas je letošnje šolsko leto prisililo, da le sedimo za računalniki in tipkamo, v tem tednu raje poiščite pisala in se razvedrilo med Zoom-i lotite katere od pripravljenih dejavnosti Tedna pisanja z roko…

Kaj bomo/boste lahko počeli?

  • NAPIŠITE PISMO/RAZGLEDNICO PRIJATELJU ali SORODNIKU in mu jo pošljite »kar tako«, ker ga že dolgo niste videli, ali pa ste ga videli včeraj in bo presenečen, da je v nabiralniku končno nekaj drugega kot le računi in letaki. Se še spomnite naslovov prijateljev in sorodnikov? Lahko pa samo presenetite svoje starše in kar sami zjutraj na skrivaj razglednico vržete v nabiralnik 😉 Če želite nam napišite kakšna je bila reakcija.
  • NAPIŠITE RAZGLEDNICO SVOJEMU RAZREDNIKU/RAZREDNIČARKI ALI NAJLJUBŠEMU PROFESORJU in ga pošljite na šolo, da ga pričaka v »predalčku«, ko pride spet na delo – verjemite, polepšalo ji/mu bo dan – v teh časih tudi nam. profesorjem, že malo popuščajo zaloge energije… vaša lepa beseda je kot »power bank«, ki ga lahko večkrat prebereš in vsakič spet dobiš energijo za delo in poučevanje, ker veš, da te »slišijo«. Ob naslovu SVŠGUGL v oklepaju napišite ime profesorja.
  • NAPIŠITE RAZGLEDNICO/PISMO VSEM NA ŠOLI – jo slikajte in pošljite na deja.kacic@svsgugl.si, da jo/ga objavimo – napišite kako se počutite ob šolanju na daljavo, napišite spodbudno besedo vsem, zaželite jim kaj lepega v 2021 ali pa samo pošljite pozdrav vsem.
  • ALI RAČUNALNIŠKA APLIKACIJA PREPOZNA VAŠ ROKOPIS? Na telefon si naložite eno od aplikacij za prepoznavanje rokopisa (Pen to Ink, Pen to Print, Hand writing recognition in druge). S pisano pisavo napišite kratko besedilo, ga slikajte/skenirajte z aplikacijo in se nasmejte – včasih nas računalniški algoritmi res ne dohajajo. Pošljite svoje »prepoznane« rokopise na naslov deja.kacic@svsgugl.si , da jih objavimo v galeriji in se jim lahko nasmejijo še drugi!

  • PREPOZNAVANJE PISAVE – Na Exam.net vas čaka York test (koda: mHyErb) Ali ste grafolog in prepoznate, kateri besedi York bi lahko napisala ista oseba? Rešitve napišite v prostor za odgovore in oddajte test. Rezultate testa bomo objavili na koncu tedna. Prve tri pravilne rešitve čaka mala simbolična nagrada 😉
  • Društvo Radi pišemo z roko pa razpisuje tudi NAGRADNO TEKMOVANJE V RISBI. Sliko Naš vsakdan (v priponki tegale sporočila) je potrebno dopolniti z risbo, ki najbolj nazorno prikazuje, kakšno bo leto 2021. Risba je lahko v belo črni ali barvni različici v vodoravni liniji. Nagradili bodo tri najbolj izvirne risbe v štirih starostnih skupinah (7 do 10 let, 11-14 let, 15-18 let, starejši od 18 let). Vsako sliko opremite z imenom, priimkom, starostjo in šolo na hrbtni strani. Pošljite jo do 20. januarja 2021 na naslov: Društvo RPR Stegne 23 a 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@pisemozroko.si

 

Veliko zabave s šiljenjem barvic in svinčnikov, iskanjem bombic in brskanjem za kemičnimi svinčniki po predalih vam želim – pišite z roko!

Deja Kačič, koordinatorka projekta Radi pišemo z roko.

Prispevka do danes:

qrf

 

 
Dostopnost