Okrožnice » Vabilo na filmska večera v galerijo hostla Celica

19.04.2019

Spoštovani,

prisrčno vas vabimo na filmska večera v galerijo hostla Celica. Slovenske podnapise za vse filme so pripravili študenti bohemistike, polonistike in slovakistike.

V sredo, 24. 4. 2019 ob 19.00 bo na programu češki film Osebna izkaznica (Občanský průkaz, 2010), režija Ondřej Trojan. Grenka komedija sledi usodi štirih mladostnikov, njihovih prijateljev in staršev od trenutka, ko dobijo svojo osebno izkaznico pri petnajstih letih.

V četrtek, 25. 4. 2019 ob 19.00 bo na programu:

– kratki poljski film Avtor se umakne  režiserke Dominike Monteane. Zgodba o krakovski študentki, ki pripravlja svoj filmski prvenec, se odvija na meji med resničnim in fiktivnim svetom.  Film skuša odgovoriti na vprašanje, ali je v umetniškem delu ta meja res tako tanka in ali avtor (kot nas uči literarna teorija) lahko do konca zapusti svoje delo.

– slovaški film Slovaška 2.0 (2014). Iz cikla desetih kratkih avtorskih dokumentarcev o refleksiji Slovaške po dvajsetih letih samostojnosti smo izbrali dva: Pravila igre (futuristični pogled na 20. stoletje, režija: Ondrej Rudavský) in Častni meščan (avtobiografska komedija Juraja Herza). Pri podnaslavljanju so sodelovali študenti slovakistike in dijaki Gimnazije Nova Gorica in Gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana.

Petra Županič

 
Dostopnost