OPIS

Gimnazijski program zagotavlja široko splošno izobrazbo, ki je odskočna deska  za vse usmeritve univerzitetnega študija. Izobraževanje traja štiri leta in se zaključi z maturo.  Na naši šoli si prizadevamo ustvariti gimnazijo, ki v prijetnem vzdušju razvija ustvarjalnost, smisel za človečnost in daje kvalitetno znanje za študij na univerzi. Od bodočih dijakov pričakujemo vedoželjnost, vztrajnost ter delovne navade.

Dijak zaključi gimnazijo, ko uspešno konča 4. letnik in opravi maturo, ki obsega slovenščino, matematiko, tuji jezik in dva izbirna predmeta.

Naša šola omogoča pripravo na maturo iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov: angleščine, nemščine, francoščine, italijanščine, španščine, ruščine, fizike, kemije, biologije, geografije, zgodovine, umetnostne zgodovine, psihologije, sociologije, filozofije in informatike.

 

Odpraviš pa se lahko tudi VIRTUALNI SPREHOD po naši šoli. Med posameznimi stavbami in nadstropji lahko navigiraš z menijem, ki se nahaja levo spodaj. Povezava do virtualne šole je TUKAJ.

 

Če želiš izvedeti več o naši šoli si oglej šolski časopis Zakon SVŠGUGL ali predstavitveno knjižico SVŠGUGL.

informativni-SVSGUGL-2022

info-casopis-SVSGUGL-2023 pprogramiSVSGUGL-informativni2023

 

Dostopnost