DOGAJANJE NA ŠOLI

Poleg pouka se na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana dogaja še marsikaj zanimivega. 

Vsako leto, glede na interes dijakov in dijakinj, organiziramo veliko tečajev in krožkov, ki se jih dijaki lahko udeležijo pred ali po pouku in trajajo celo šolsko leto. 

Seznam krožkov, ki se izvajali v lanskem šolskem letu (KLIK):

 1. Inštrumentalni sestav 
 2. ŠILA – Šolska impro liga
 3. Osnove znakovnega sporazumevanja z malčki 
 4. Vesoljski klub 
 5. Likovni krožek 
 6. LGBT-krožek 
 7. Šolski bend
 8. Popoldanska čajanka 
 9. Kemijski krožek 
 10. Igrarije 
 11. Dekliški zbor SVŠGUGL
 12. Strojno šivanje
 13. Krožek ruščine, začetna stopnja 
 14. Krožek španščine 
 15. Rap in hip hop 
 16. Prostovoljstvo s Šapo 
 17. Praktikum sodobne plesne umetnosti 

 

Za dijakinje in dijake smo organizirali abonmaje v Slovenski kinoteki, SNG Drama Ljubljana in v Mestnem gledališču ljubljanskem (MGL).

 

Organizirali smo šolska tekmovanja ter dijake in dijakinje pripravljali na regijska in državna tekmovanja.

Seznam organiziranih tekmovanj (KLIK):

Tekmovanje v znanju angleščine POLIGLOT. 

EPI – bralna značka iz angleščine.

Tekmovanje v znanju nemščine za srednje šole.

Tekmovanje v znanju ruščine.

Tekmovanje v znanju francoščine.

Tekmovanje iz psihologije (Čustva).

EPI LESEPREIS – nemška bralna značka.

Francoska bralna značka.

Ruska bralna značka.

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje (slovenščina).

Tekmovanje v logiki. 

Tekmovanje v znanju zgodovine. 

Tekmovanje v znanju kemije. 

Tekmovanje v znanju fizike Čmrlj.

Tekmovanje v znanju biologije. 

Tekmovanje iz sladkorne bolezni. 

Ekokviz.

Tekmovanja Bober (mednarodno tekmovanje iz računalniškega razmišljanja). 

Tekmovanje iz razvedrilne matematike.

Tekmovanje iz statističnih iger. 

OPUS 1 – plesno tekmovanje. 

ŽIVA – plesni festival. 

Festival Transgeneracije 2020.

Videomanija.

ZOOM.

Športna tekmovanja (atletika, badminton, rokomet, odbojka, nogomet, streljanje in floorball).

 

Sodelovali smo tudi v Erasmus+ projektu “Z roko v roki gradimo mostove” in praktično usposabljanje opravljali v tujini. Več o projektu si lahko preberete TUKAJ

Dijakinje in dijaki 3. letnika programa Predšolska vzgoja vsako leto pripravimo tudi predstave za predšolske otroke. Pretekle predstave si lahko ogledate TUKAJ

Med letom si ogledamo tudi prestave in produkcije dijakov in dijakinj SVŠGUGL drugih programov – na plesnem področju (TUKAJ), gledališkem (TUKAJ) in filmskem (TUKAJ) . 

Zelo pestro je tudi naše dogajanje na glasbenem področju (TUKAJ).

V letošnjem šolskem letu pa smo začeli s prav posebnim projektom, in sicer RAZIGRALNICO za predšolske otroke. Ustvarjamo videoposnetke z različnih kurikularnih področij in tako na daljavo pomagamo pri spodbujanju razvoja predšolskih otrok in zabavi. Videoposnetke si lahko ogledate TUKAJ

 

Dijaki in dijakinje 3. in 4. letnika programa Predšolska vzgoja sodelujejo tudi pri organizaciji Jesenskega in Spomladanskega rajanja. Velikega dogodka za predšolske otroke, ki vsebuje ogled predstave in sodelovanje pri likovnih, naravoslovnih, kemijskih, matematičnih in gibalnih delavnicah. Vsako leto nas tako obišče več kot 200 predšolskih otrok in njihovih staršev.  

 

Improvizolacija

Spomladi 2020 so dijaki pri impro in ustvarjalni delavnici pisali kratke zgodbe, poezijo, snemali foto stripe in še marsikaj. Nekaj njihovih izdelkov si lahko ogledate spodaj:

Improvizolacija, končna za informati

 

Via poezija

Via poezija je tujejezična literarna revija dijakov naše šole kar v šestih različnih tujih jezikih, ki se jih učimo pri nas. Le poiščite svoj najljubši jezik in si izberite vašo najljubšo pesem ali odkrijte kakšen drugačen zaklad, ki vam bo razvedril duha.

 

Za dijake organiziramo tudi izvedbo različnih tečajev:

Tečaj plavanja

Za dijake in dijakinje 1. letnika programa Predšolska vzgoja izvedemo tečaja plavanja. Dijaki in dijakinje pridobivajo in utrjujejo znanje osnovnih plavalnih tehnik, osnov reševanja iz vode, pravilne izvedbe skoka na glavo ter varne organizacije skokov na glavo z vadečimi ter elementarnih iger namenjenih prilagajanju na vodo plavalnim začetnikom. 

 

Tečaj rolanja

V okolici dvorane Stožice izvedemo tečaj rolanja za dijake in dijakinje 2. letnika programa Predšolska vzgoja. Namen tečaja je dijake in dijakinje usposobiti za osnovno učenje rolanja najmlajših in tudi za njihovo izboljšanje znanja ter občutka kompetentnosti na rolerjih.  

 

Tečaj šivanja

V sodelovanju s Srednjo poklicno šolo organiziramo tečaj šivanja za dijake in dijakinje 3. Letnika programa Predšolska vzgoja. Tečaj izvedemo v štirih terminih po 4 ure, dijaki in dijakinje pridobijo osnove ročnega šivanja (zašiti gumb in preproste izdelke – sova, mačka, peresnica).

 

Tečaj CPP

Tečaj CPP organiziramo in izvedemo v sodelovanju z AMZS kot del priprave na opravljanje vozniškega izpita. Tečaj izvedemo na šoli.

 

Tečaj Prve pomoči

 

Tečaj prve pomoči organiziramo in izvedemo v sodelovanju z RK kot del priprave na opravljanje vozniškega izpita. Tečaj izvedemo na šoli. 

 

Organizacija in izvedba ekskurzij

V šolskem letu 2019/2020 smo izvedli ekskurzije po Sloveniji in v tujino, in sicer: 6 nadstandardnih,  14 obveznih strokovnih, 1 nagradno ekskurzijo za dva oddelka in 6 ekskurzij v okviru pouka različnih predmetov in strokovnih modulov oz. maturitetnih predmetov. Skupaj smo organizirali 27 ekskurzij in med drugim obiskali Piran, adrenalinski park GEOSS, Idrijo, Divačo, Krško, Strunjan, Novo Gorico, Kras, Hrastovlje, Krapino (HR), Vicenzo (IT), Celovec (AT), Muenchen (DE), Pariz (FR), Gradec (AT), Dunaj (AT), Los Angeles in San Francisco (ZDA) ter Berlin (DE). 

V šolskem letu 2020/2021 ekskurzije zaradi epidemiološke situacije niso organizirane.

Dostopnost