VTISI

 

Zakaj se vpisati na našo šolo, pa vam lahko razkrijejo tudi dijaki in dijakinje, ki so že vpisani na SVŠGUGL. Njihove predloge si lahko ogledate TUKAJ.

 

———————————————————————————-

Četudi je od zadnjega obiska šolskih klopi na SVŠGUGL minilo že nekaj let, so se nama izkušnje, ki sva jih doživeli, za vedno zarisale v spomin. Še zlasti bi izpostavili sproščenost in prijaznost profesorjev, s katerimi se je dalo vse dogovoriti (opomba: z evolucijo odnosa profesor-dijak v prijatelj-prijatelj morda kdaj še pade kakšna kavica). Najbolj pa si bova zapomnili dejavnosti izven pouka: pestro izbiro abonmajev pri glasbi (če te navdušujejo opere, baleti in raznovrstne predstave, je to zares super priložnost), raznovrstne ekskurzije v različne države pri profesorju geografije (imeli smo možnost prostega raziskovanja) in profesorici umetnostne zgodovine (izveš veliko zanimivega in novega o umetnosti),božični sejem, ki sva ga vsako leto doživljale pod okriljem Šapice, profesoric za matematiko in angleščino in  projektni dan, na katerem si se imel možnost naučiti izrezovati buče, pridelovati mila ali pa se poučil o LGBT kulturi, itd… 

 Torej, če povzameva, čas, ki sva ga preživeli na SVŠGUGL, še posebej na splošni gimnaziji, je bil poln serotonina in 幸せ (=sreče). 

 (opomba: In predvsem, brez mask TwT)

– Korej’c & Biolog

———————————————————————————-

Čeprav nisem več dijakinja SVŠGUGL, še vedno čutim močno pripadnost do šole. Tu sem preživela štiri leta in lahko trdim, da so bila gotovo najboljša leta mojega življenja. Tega ne pravim, ker zahtevajo od mene, da povem, kako super šola je to, to povem iz srca.

Seveda, šola je šola, učiti se je treba, a ko pozabiš, da ni vse tvoja ocena pri predmetu, ki ti ne gre najbolje, je šola veliko več. Tu sem stkala najtesnejše stike in spoznala, kdo sem. Vzdušje na šoli je res prijetno, vidi se, da celoten kolektiv rad opravlja svoje delo in deli znanje naprej.

Verjetno ste to že izvedeli danes na informativnem dnevu, bom pa še jaz izpostavila stvar, ki nam je bila vsem v veliko pomoč pri učenju. To je sicer določanje datumov za ustna ocenjevanja, ne glede na to, ali imaš kakšen poseben status ali ne. Super zadeva za planirat svoje šolske obveznosti in si razporediti učenje, kakor ti ustreza. Še boljša zadeva pa, da ne trepetaš, ker se nisi učil (»ampak ponavadi se učimo, res«), ker veš, da danes ni tvoj datum.

Verjamem, da vam je v teh časih težko izbrati, ker ne dobite pristnega kontakta s šolo in ne veste, kdaj bo pouk potekal po normalnih tirnicah. Če pa verjamete mojim spominom in sanjarijam, kaj bi dala, da se vrnem nazaj v čas pred maturo in v klopi SVŠGUGL-a, lahko vsaj nekako izkusite srčnost naše šole.

Brina

———————————————————————————-

Sem študentka Univerze v Ljubljani ter bivša dijakinja Gimnazije Ljubljana. Gimnazija Ljubljana mi je dala v štiriletnem šolanju veliko znanja za študij v naprej. Menim, da so vsi profesorji na šoli korektni in kadarkoli je prišlo v razredu do kakšne zmešnjave, so bili profesorji odzivni in so težavo čim se je le dalo, odpravili. Na šoli so velikokrat potekale razne predstave, ki so jih uprizarjali dijaki in dijakinje gimnazije. Šola je tako kot vse druge gimnazije težja od usmerjenih srednjih šol, a če si vesten dijak in sproti opravljaš obveznosti, je to lahko dobra priložnost, da svoje znanje bistveno nadgradiš in se pripraviš na nadaljnjo izobraževanje. Priporočam sprotno učenje, ki dijaku velikokrat olajša dni pred raznimi testi. Je pa gimnazija recimo temu posebna. Moja razredničarka, ki poučuje matematiko, ima kužka Šapo, ki je treniran in sodeluje pri organizacijah, ki pomagajo otrokom. Šapa je bila velikokrat prisotna tudi med našimi urami in tako še dodatno popestrila in razveselila vzdušje v razredu. Gimnazijo Ljubljana toplo priporočam vsem bodočim dijakom in dijakinjam, ki želijo tudi nadaljnji študij in še niso povsem odločeni s čim bi se radi ukvarjali v življenju, saj med šolanjem dobiš veliko splošnega znanja in se na podlagi tega kasneje usmeriš v svoj bodoči poklic.

 Špela

Dostopnost